Om Blixenprisen

Blixenprisen blev etableret i 2015 og i år er det syvende gang, at Blixenprisen hylder det bedste indenfor dansk litteratur, når i alt 15 priser skal uddeles i Pressen, Politikens Hus den 20. juni 2023. På scenen er det performer og komponist Jeanett Albeck, der styrer slagets gang som vært gennem hele prisuddelingen, når forfattere, oversættere, boghandlere, formidlere, illustratorer og nye talenter skal hædres.

I 2022 blev Blixenprisen med stor succes relanceret i et nyt og opdateret format. Det nye format indebærer etableringen af en professionel jury med repræsentanter fra alle dele af bogbranchen. Et andet aspekt af det nye format er et øget fokus på populærlitteratur og indstiftelsen af fem nye priser: Årets Krimi, Årets Biografi, Årets Roman, Årets Ærespris samt en ny hovedpris på 50.000 kroner – Årets Bog – som gives til en dansk forfatter, der med sit litterære virke har udvist exceptionelt talent og er aktuel med en bogudgivelse. Prisen kan således uddeles inden for alle genrer, så længe der er tale om en fremragende og skelsættende bog. I forlængelse heraf er alle prissummerne ensrettet på de resterende 14 priser, for at komme den symbolske rangordning af genrerne til livs.

Med det nye format er prisuddelingen langt mere gennemskuelig og bredt dækkende for bogmarkedet som helhed.

Blixenprisen uddeles af Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere i samarbejde med store dele af den danske bogbranche.

Sponsorater af mad