Ane Cortzen bliver ny vært for Blixenprisen 2019

Når Blixenprisen for femte år i træk hylder det bedste inden for dansk litteratur, bliver det med arkitekt og TV-vært Ane Cortzen ved roret. Hun overtager værtsskabet fra duoen Master Fatman og Marie Holm efter Master Fatmans dødsfald for to uger siden.

Siden den triste nyhed om Master Fatmans død i forrige uge, har Foreningen Blixenprisen arbejdet på højtryk for at finde en kvalificeret vært, der kunne tage over for Master Fatman og Marie Holm, og løfte opgaven som vært for Blixenprisen 2019. I dag kan foreningen offentliggøre, at det bliver arkitekt og TV-vært Ane Cortzen, der skal guide publikum gennem prisuddelingen den 24. maj i Folketeatret.

Den nye vært, Ane Cortzen, udtaler:

“Det er med både glæde og tristesse, at jeg påtager mig værtsskabet for Blixenprisen 2019 i stedet for Master Fatman og Marie Holm. Morten Lindberg (red. Master Fatman) vil være savnet i mange år frem, og han vil også glimre ved sit fravær denne aften. Alligevel har jeg valgt at træde til, da netop god litteratur består sammen med Mortens budskab om kærlighed og overskud – og dette skal fejres i hans ånd. For mig er litteraturen livets gåsedunsdyne – helt afgørende og uundværlig. Den gør os til reflekterede individer. Den skal støttes, hyldes og fremhæves så meget som muligt.”

Formand for Foreningen Blixenprisen, Morten Visby, udtaler:

”Jeg er virkelig glad og taknemmelig for, at Ane Cortzen med så kort varsel har valgt, at træde til som solo-vært for Blixenprisen. Det er på en meget trist baggrund, men jeg er helt overbevist om, at vores fest for litteraturen er i de bedste hænder, når Ane styrer slagets gang. Det bliver en forrygende god aften.”

Comments are closed.