Abdel Aziz Mahmoud er vært til Blixenprisen 2018

Fredag den 25. maj 2018 hylder Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere for fjerde år i træk det bedste inden for litteraturen i form af Blixenprisen med en hovedpris på 75.000 kr.
I år bliver det den erfarne journalist, tv-vært og forfatter Abdel Aziz Mahmoud, der kommer til at stå i spidsen for den prestigefyldte prisuddeling på Folketeatret i København. 

Abdel Aziz Mahmoud er pt. en af Danmarks mest fremtrædende og profilerede journalister. Foruden sin lange karriere på DR som blandt andet tv- og radiovært og redaktør, og tiden som udviklingsredaktør på Nordisk Film TV, kan Abdel nu også skrive forfatter på sit CV efter udgivelsen af den anmelderroste bog “Hvor taler du flot dansk!”. Den 25. maj står han for aftenens værtsskab på Folketeatret til uddelingen af Blixenprisen.

Abdel fortæller:

Jeg glæder utroligt meget til at skulle være vært for så vigtig en litteraturpris som Blixenprisen. Det er en meget stor ære at blive spurgt og jeg glæder mig meget til at være med til at hylde de mange fantastiske forfattere og drivkræfter som vi har inden for litteraturen herhjemme. Jeg vil gøre mit ypperste for, at det bliver en fantastisk og mindeværdig aften.”

Abdel udgav i 2016 bogen: ”Hvor taler du flot dansk!” og er bl.a. anerkendt og vellidt som brobygger mellem kulturer. Til september er Abdel aktuel med sin anden bog, som denne gang er en samtalebog mellem mor og søn.

Om Blixenprisen

Formålet med Blixenprisen er at sætte fokus på dem, som arbejder for litteraturens udbredelse herhjemme, og som er med til at skabe et fællesskab om litteraturen. Det afspejler sig også i årets priser, hvor både formidlere, forfattere, boghandlere og ikke mindst de nye, unge talenter skal hædres.

Blixenprisen bliver uddelt af Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere i samarbejde med store dele af den danske bogbranche og med Spar Nord Fonden som hovedsponsor.

Se hele listen over priser, legater og medaljer nederst.

Vær med til at fejre litteraturen

Blixenprisen 2018 afholdes d. 25. maj 2018 på Folketeatret. Billetter kan købes her.

Comments are closed.